Concert met Orgel, Salonorkest en Stomme Film .... met Buster Keaton

De “Roaring Twenties” in het Franciscus Huis Weert!!

Reeds bij binnenkomst in het Franciscus Huis wordt u in de sfeer gebracht van de roerige jaren 1920-1930 door toepasselijke muziek van het Salonorkest “Oh, La La”, dat al vanaf 19:30 uur zal spelen. U zoekt rustig een comfortabele stoel op, en keuvelt nog wat met bekenden en vrienden, terwijl de muziek op de achtergrond op een aangename wijze uw beleving blijft voeden.

Vanaf 20:00 uur wordt de avondvoorstelling formeel geopend met een welkomstwoordje, waarna onder de volle aandacht van het publiek het salonorkest - met musici uit het orkest van André Rieu - nog een paar roerige en swingende nummers zal spelen.

Daarna geeft een zgn. explicateur een korte toelichting op de film, zoals dat in die woelige jaren ook gebruikelijk was.

Als hoofdschotel wordt vervolgens de stomme film “The General” (1926, USA), met Buster Keaton, opgediend, voor-zien van een muzikale saus door onze improviserende organist Gijs van Schoonhoven. Gijs heeft zich gespecialiseerd in de kunst van het muzikaal ondersteunen van stomme films.

De voorstelling duurt ca. 1.5 uur. Na afloop is er gelegenheid om een drankje te nuttigen en na te praten.

Na afloop zult u uitroepen: “Gewéldige avond! Maar goed dat ik tóch gegaan ben”. Weet, dat u van harte welkom bent, evenals uw vrienden, kennissen en ….…. kinderen.

TOEGANGSKAARTEN

Kunt u bestellen door per kaart € 7,50 (volwassene) en € 4,00 (kind t/m 12 jaar) over te maken op bankrekening NL51 INGB 0002288496 t.n.v. Marie-José Damhuis, o.v.v. uw naam, adres, emailadres en aantal volwassenen en kinderen.

Ook kunt u bellen naar 0495-520564

Of mailen naar mjdamhuis@home.nl

Of kopen aan de kassa voorafgaand aan het concert.

|Doorsturen